Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Велички: Я люблю українську!

Під таким гаслом у Величківській загальноосвітній школі пройшов Міжнародний день рідної мови. Сяючі посмішки учнів, достатній багаж знань щодо рідної мови - такий подарунок отримали вчителі школи. Адже цього дня відбулось багато цікавих заходів, які не тільки об'єднали учнів та вчителів спільною патріотичною метою, а й допомогли усвідомити значущість мови в житті кожної людини.

На урочистій шкільній лінійці учні дізналися про історію цього важливого свята: про те, як у 1952 році в Бангладеш люди постраждали, протестуючи проти заборони на використання своєї рідної мови; що українська мова унікальна, але, звичайно, не обійшлось без злетів і падінь. Та що б не відбувалося, наша мова ніколи не зникне, поки є такі юні патріоти.

Щоб продемонструвати, що українська мова є сучасною, модною, красивою, милозвучною, під керівництвом вчителя української мови та літератури Касяненко Л.А. були проведені диктант єдності (який не тільки дозволив перевірити рівень грамотності учнів, що дуже важливо, але також показав учням, що наша мова - найбільша цінність кожного, хто називає себе українцем) та виховний захід «Мовний марафон « Я люблю українську!». Метою заходу було поглибити знання учнів про українську мову, видатних українців, а також формувати ціннісне ставлення до духовних надбань рідного народу, що учні 5-9 класів успішно засвоїли та отримали позитивні емоції.

Лазірки, Велички, школа, рідна мова

Конкурси захоплювали своєю різноманітністю: школярі відповідали на питання, розгадували ребуси, загадки, змагалися в читанні скоромовок, виконували завдання з різних розділів мовознавства, відгадували українські народні пісні. В кожному з них діти активно брали участь, за що отримали солодкі призи.

Мета цього дня - зацікавити дітей говорити українською в усіх сферах свого життя, пишатися рідною мовою, бережно ставитися і любити її – була досягнута. Завдяки спільним зусиллям ми показали, що всі разом ми можемо, ми повинні зберегти скарб народу - рідну мову.
Тож любімо українську!

Олена Вітренко, директор Величківської ЗОШ І-ІІ ступенів

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *