Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Звіт Лазірківського сільського голови Ковальова Олександра Олександровича за 2016 рік.

Звіт Лазірківського сільського голови

Ковальова Олександра Олександровича за 2016 рік.

Швидко промайнув рік мого служіння громаді Громаді. Хочу поділитись з Вами досягненнями, тим що не вдалось втілити, своїми думками щодо подальшого життя та розвитку нашого надзвичайного села Лазірки.

   З перших днів своєї роботи на посаді сільського голови намагаюсь побудувати роботу депутатського корпусу, виконкому та працівників сільської ради так, щоб робота велась злагоджено, відповідально, відкрито. 
Сільська рада є і буде публічною та відкритою у своїй діяльності, про що свідчить робота з висвітлення новин та сесій сільської ради на офіційному сайті http://lazirky.rada.org.ua/ та на інтернет-сторінках(однокласники, вконтакт,фейсбук).
      Про відкритість та роботу для односельчан свідчить і те, що апарат сільської ради приймає та обслуговує населення не тільки  в приймальні дні.
     З 01 серпня 2016 року у Лазірківській сільській раді працює фахівець по забезпеченню соціального захисту вразливих категорій населення, надання їм підтримки , пов'язаних з економічною і політичною нестабільністю, переселенням біженців з Луганської та Донецької областей, супроводом сімей мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців з зони АТО, вирішення соціальних проблемтінших категорій населення (малозабезпечині та багатодітні сім'ї) та оформлення субсидій.( КРИКУНЕНКО НІНА ІВАНІВНА).    
До Лазірківської сільської ради обрано 14 депутатів, до складу виконавчого комітету входить 9 чоловік. У звітному 2016 році було проведено 14 пленарних сесійних засідань, на яких розглянуто 102 питання. При раді працюють депутатські комісії:
-Комісія з питань навколишнього середовища, екології та благоустрою.   (голова комісії - Корнійко Олег Володимирович – депутат в.о. № 4)

-Комісія з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я,  материнства й дитинства та соціального захисту. (голова комісії - Приймак Василь Васильович – депутат в.о. №  8)

-Комісія з питань планування бюджету та фінансів, земельних відносин, підтримання підприємництва та торгівлі. 9голова комісії - Назаренко Віктор Васильович – депутат в.о. № 2) 

   Депутати відвідують сесії майже100%, голосування проводиться поіменно. Але є один єдиний депутат який не зявився на жодне пленарне засідання,це Пономаренко Катерина Георгіївна (депутат по округу № 14 вул. Новоселівська). І тому через таких депутатів робота з людьми на окрузі не проводиться. Це дуже прикро, але зараз ця проблема вирішується, бо люди не повинні страждати від байдужості їхньго депутата, який подававши свою кандидатуру на вибори, певно не розумів що це за робрта.
     Виконавчим комітетом проведено 8 засідань, на яких прийнято 50 рішень. Переважно це питання, що стосуються будівництва – надання будівельних і поштових адрес, надання дозволів та розгляд актуальних питань повсякденного життя села.
       Сільська рада постійно працює із зверненнями громадян. Так за поточний рік до сільської ради  звернулось  43 громадян з письмовими зверненнями. По всіх зверненнях  намагаємося вчасно відповідно законодавства надавати відповіді, або приймати відповідні рішення. Також було 69 звернення на особистому прийомі у сільського голови.
 Значною залишається і кількість виданих довідок, так  в 2016 році видано 2249  довідок .
        Зареєстровано 26 новонароджених, 55 померлих, 7 шлюбів. Секретарем сільської ради вчинено 220 нотаріальних посвідчень та 223 доручень. Впорядковано архівні документи сільської ради з 2007 по 2015 рік.
    З 4 квітня 2016 року до повноважень сільської ради передалися повноваження реєстрації місця проживання громадян. В сільській раді людина може знятися з місця попередньої реєстрації і зареєструватися в нашому селі. Хочемо звернути увагу на те, що згідно законодавства дітей теж потрібно реєструвати за місцем проживання батьків, або одного з батьків.  За цей час зареєстровано 137 осіб. Відповідальна особа за реєстрації місця проживання громадян Шарамко Вікторія Василівна.

        Рішенням виконавчого комітету було прийнято рішення « Про Правила благоустрою та утримання населеного пункту Лазірківської сільської ради.»

      В якій зазначені основні правила благоустрою та громадського порядку на території нашого села, а саме порядок благоустрою біля присадибних ділянок , багатоповерхових будинків, об’єктів торгівлі; додержання тиші  та громадського порядку; утримання зелених насаджень, утримання домашніх тварин та птиці, заборона дій громадян та суб’єктів господарювання.
      Виконані заходи програми на 2016 рік:організовано централізований вивіз сміття від населення по вулицях, впорядкування смітника (постійне підгортання сміття, гасіння смітника, розчищення чагарників) ., зроблений поточний ремонт автобусної зупинки (пофарбована) та зроблений поточний ремонт пам’ятника Обеліска Слави ( дякуючи допомозі підприємця Каменського Миколи Григоровича),  ліквідовано смітники  за магазином «Економ», біля дитячого садка, за Будинком культури, та за поштовим відділенням;  організовано постійний вивіз сміття з кладовищ села, організовано 3 суботників. Щира подяка тим, хто брав участь у суботниках. На території села протягом літа проводилось скошування трави. Радує те, що люди, побачивши спроби навести порядок робили зауваження іншим. Слід відмітити, що територія  біля Обеліску Слави постійно підтримувалася в порядку працівниками КП «Лазірки – Добробут» та працівниками з центру зяйнятості. 
    Щодо дотримання правил благоустрою. Часто можна почути, он у Куподеренцях!  У Круподеренцях ті ж самі правила, що і в нас. Проте у них свідомість вже не така як у нас. Бо там вулиця – це наше, парк – це наше, дитячий майданчик – це наше, а не сільського голови і депутатів. А отже треба робити все, щоб не тільки у дворі було гарно, а й біля двору. А як показує цей рік, то і у нас можуть бути «Круподеренці»!

А все це стало можливим завдяки якісній і вчасній роботі депутатського корпусу, виконавчому комітету, апарату сільської ради та небайдужих людей..

           Хочу подякувати керівникам СФГ «Татіана» Мотричу Ю.М., підприємству «Осокор» Буту О.А., директору ТОВ «Оксамит» Назаренку М.П.,СФГ «Нове-2» Тараненку О.Г., СТОВ «Вишневе - Агро» керівнику відділку Гавриленку В.І., ТОВ «Мадег» Данієляну Г.Р., Виповському О.І. та Виповському А.О,   які надавали техніку для прибирання і вивозу сміття, розчищенню снігу, самі приймали участь у цьому. А також подякувати жителям нашого села  Головчику Сергію Йосиповичу за допомогу в ремонті вуличного освітлення, Нестреляю Євгенію Григоровичу , Грабу Михайлу Петровичу,які безвідмовно допомагали в роботі по селу.. 

     Особливо хочу подяку Мотричу Юрію Миколайовичу, людині не байдужій до нашого села, який допомагає не тільки чим може, а ще більше… Цього року Юрій Миколайович дав для    КП «Лазірки-Добробут» два трактори МТЗ, завдяки яким ми маємо можливість самостійно здійснювати вивіз сміття та розгортати вулиці від снігу.

    

 

Також хочу подякувати працівника КП «Лазірки-Добробу» (директор Костюку Р.О. )за плідну роботу щодо водопостачання та благоустрою нашого села.
   Вагомим питанням цього року для села є виготовлення нової нормативної грошової оцінки земель на, що дасть змогу збільшити надходження земельного податку з 2017 року.

Бюджет сільської громади на 2016 рік було затверджено на рівні 1829450 грн. Станом на сьогодні бюджет виконано на 95.8 %. Сума надходжень до бюджету загального фонду становить 1753627 грн, до спецфонду – 822450 грн. Найбільші надходження –це єдиний податок з юридичних та фізичних осіб – 1295287 грн.  та плата за землю  - 77 035 грн. з них:
Земельний податок      з юридичних осіб – 35 370 грн.
                                       з  фізичних осіб – 41 665 грн
Орендна плата з юридичних осіб – 204 084 тис.
                             З фізичних осіб – 91 896 тис.
       Видатки  сільської ради – загального фонду – 580 552      грн., спецфонду – 19 500 грн. 
 На благоустрій села – 179 607 грн:

  • вуличне освітлення – 36 960 грн.
  • матеріали – 13 430 (4700 грн.-вуличні таблички, 2050 грн. – вапно для побілки, 6630 грн –лампочки)
  • послуги – 15 950 грн ( 15 500 грн -послуги бульдозера, 400 грн –тех обслуговування комп’ютерів)
  • оплата в обленерго – 7580 грн.
  • КП «Лазірки -  Добробут» 26 490 грн( бензопила – 2600 гр, бензокоса – 2900 грн, косарка роторна до трактора – 20 000 грн.)

Інші видатки – 25 040 грн:

-  Оплата боргу в ДНЗ за 2013 рік – 22 421 грн.

- Опалення Будинку культури – 141 288 грн ( 83671 грн обігрівачі, 21 317 грн – кабель, автоматика, щити, 35 244 грн – монтаж обігрівачів та системи опалення, 1056 грн підключення).

- придбання нагород до дня Чорнобиля – 3680 грн


        Робота повинна бути спланованою. Відповідно в 2016 році ми працювали над виконанням Програми соціально-економічного та культурного розвитку села Лазірки:
-     Проведено ремонт пам’ятника Обеліску Слави та автобусної зупинки – 15 000 грн.

-     Зроблено опалення в Лазірківському зональному Будинку культури - 141 288 грн

-     Зроблено опалення в Лазірківській амбулаторії загальної практики сімейної медицини(встановлена нова тепло - генераторна) – 390 000 грн з них 165 000 грн районний бюджет)

 -    Зроблено поточний ремонт вуличного освітлення – 100 000 грн.

-     Зроблено вуличне освітлення по вул. Широкій – 60 000 грн

-     Зроблено будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям – 1000000 грн (590 000 грн обласний бюджет, 100 00 грн – районний бюджет. 200  000 грн – сільський бюджет, 100 000 грн – кошти спонсорів (Мотрича Ю.М, Бута О.А, Тараненка О.Г.. Рудя С.Г.)

 

-    Зроблено ямковий ремонт доріг – 540 000 грн.
 

-    Зроблено облаштування дитячого майданчика в дитячому садочку «Ромашка» - 73 100 грн.
-     Зроблено частину огорожі кладовища від стадіона – 16 000 грн.

 

 

 

-     Встановлено відеокамери – 50 000 грн.
-     Постійне впорядкування смітника – 15 500 грн.

                                                                             

  Лазірківською сільською радою постійно ведеться підтримка соціальних закладів.

Лазірківська  ЗОШ I-III ст..ім. В.О.Підпалого

  • Харчування – 143 340 грн.
  • Підвезення шкільним автобусом (бензин, автозапчастини) – 42 900 грн.;

( Велика подяка керівнику Копотуну П.В. за плідну співпрацю.)
Велечківська ЗОШ I-II

Харчування - 70 180грн.;

  • Підвезення шкільним автобусом (бензин, автозапчастини) – 42 900 грн.;
  • Ремонт спортивного залу – 7000 грн.

( Велика подяка керівнику Вітренко О.М. . за плідну співпрацю.)

Лазірківський Будинок юнацької творчості школяра.

  • Ноутбук та відео - проектор – 25 000 грн
  • Кошти на пошиття костюмів – 4 500 грн. ( Велика подяка керівнику Федоренко А.А. за плідну співпрацю.)

Дитячий садок «Ромашка»

  • Дитячий майданчик – 73 100 грн.
  • Освітлення – 4000 грн.
  • Заміна вікон – 80 000 грн (з них 35 місцевий бюджет) ( Велика подяка керівнику Кіндрицькій Н.В. за плідну співпрацю.)

 Лазірківська амбулаторія загальної практики сімейної медицини:

  • Ремонт опалення (придбана нова тепло генераторна) – 160 000 грн та 165 000 грн (районний бюджет)
  • Ремонт автомобіля швидкої допомоги – 10 000 грн.
  • Кошти на закупівлю медикаментів – 12 900 грн.
  • Прилади та матеріал – 20 000 грн.

( Велика подяка керівнику Сурковій Н.А.. . за плідну співпрацю.)

Лазірківський зональний Будинок культури

  • Система опалення приміщення141 288 грн
  • Ноутбук – 10 000 грн.
    ( Велика подяка керівнику Литвиненко В.А. за плідну співпрацю.)

    Але є чимало проблем, які потребують вирішення:

      -   Утеплення та облицювання фасаду, заміна вікон Лазірківської  ЗОШ I-III ст..ім. В.О.Підпалого

-  Пріоритетним питанням на 2017 рік  залишається  питання капітального ремонту доріг.

- Упорядкування смітника.
-    Облаштування дитячого майданчика
-    Приведення порядку біля дворів.
-    Правовий порядок: турбує відсутність дільничого, маємо надію, що у скоро він буде у селі.
-    Приведення відповідно законодавству питань оренди земельних ділянок комунальної власності
-   Питання очищення ставка на вул.. Гоголя, очищення куска річки Сліпорід для облаштування пляжу та для риболовлі.

  •     Планів ще багато, але, щоб їх озвучити, треба ще все обговорити на депутатських комісіях, обдумати, прорахувати і внести  у Програму розвитку на 2017 рік, реальні заходи, які можна і треба буде виконувати.
           Підсумовуючи сказане, хочу зазначити, що 2016 рік видався  складним, але разом ми досягли певних результатів. Я хочу подякувати керівникам і працівникам освітніх, медичних закладів, керівникам культури, підприємцям, керівникам сільськогосподарських ТОВ, аматорам художньої самодіяльності, депутатам, працівникам сільської ради, членам виконкому всім, депутату районної ради, всім  хто підтримує нас, хто дає поради, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції по покращенню життя громади, тим, хто  робить наше села кращими.

 

З повагою,

Лазірківський сільський голова Олександр Ковальов.

  

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *