Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Лазірківська громада висунула свої вимоги...

Лазірківська громада висунула свої вимоги...

До Лазірківської ради надійшло повідомлення від жителів села Лазірки, Оржицького району, Полтавської області з наступним змістом:

Голові Лазірківської сільської рад Ковальову О.О.

в.о голови Оржицької державної адміністрації  Парасоцькій Л.І.

Голові Полтавської обласної державної адміністрації Головку В.А.

 

 

                                              Повідомлення.

Ми, що нижче підписалися жителі села Лазірки, Оржицького району, Полтавської області, повідомляємо Вас про проведення акції  з 10 березня 2017 року (безстроково),  у формі мирного мітингу під гаслом «Ми хочемо жити» за адресою: с. Лазірки, Оржицького району біля магазину «Економ +», відповідно до ст. 39 Конституції України, яка зазначає:

Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування,

та згідно рішенням Конституційного Суду України №4-рп/2001 від 19 квітня 2001 року: організатори мирних зібрань   мають сповістити   зазначені   органи про проведення цих   заходів заздалегідь, тобто у прийнятні строки, що передують даті їх проведення. Ці строки не повинні обмежувати право громадян, передбачене статтею 39 Конституції України, а мають служити його гарантією і  водночас надавати можливість відповідним органам виконавчої   влади чи органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо безперешкодного проведення громадянами зборів, мітингів, походів і демонстрацій, забезпечення громадського порядку, прав і свобод інших людей, а також статті 11(1) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод: Кожен мас право па свободу мирних зібрань та на свободу об'єднання з іншими, включаючи право створювати профспілки і вступати до них для захисту своїх інтересів.

Кількість осіб:   до 100 осіб.

Засоби: намети, плакати, прапори, прапорці, столи, стільці,   звукова апаратура, гучномовці тощо, та вся інша технічна та інформаційна техніка, необхідна для проведення акції.

Форма проведення: мирна акція.

Мета: захист прав громадян України, на безпечне життя

Звертаюся до Вас змусила ситуації, яка склалася через роботу протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел».

Дане підприємство розміщене безпосередньо на території села та проводить обробіток посівного матеріалу невідомими нам хімічними сполуками. Лабораторні аналізи неодноразово виявляли хімічні речовини, які заборонені до використання, але агропідприємство цілком очікувано заперечує свою провину та застосування агресивних сполук в своїй діяльності.

В селі спостерігається погіршення стану здоров'я людей (підвищення рівня онко- та інших захворювань), масова загибель бджіл. Дане підприємство це «малий Чорнобиль» чи атомна бомба в нашому селі. Громада вважає, що саме будівництво протруйного цеху відбулося з порушенням законодавства, без належних слухань.

Багато раз ми зверталися до керівників районної та обласної ради, адміністрацій, прокуратури та поліції Полтавської області, генпрокуратури. Дійсно були відкриті карні провадження, але далі справа не рухається, а проблема не вирішується.

Підтвердженням того, що дана проблема не вирішується,  стали чергові громадські слухання 02 березня 2017, де 329 жителів Лазірківської громади проголосували проти роботи даного підприємства. 

Громада села присутня на громадських слуханнях 02 березня 2017 року одноголосно не визнає законність попередніх слухань на яких начебто було дано дозвіл на реконструкцію потужностей агрофірми. Люди наголошують, що санітарні норми будівництва були грубо порушені.

Мешканці Лазірок доведені до відчаю і готові до найрадикальніших способів захисту своїх прав на здорове життя та чисте довкілля. Але ми сподіваємся, що обласна рада і адміністрація нарешті стануть на захист інтересів селян і забезпечать їх вимогу - заборонити роботу протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел», який знаходиться в с. Лазірки  Оржицького району.

Позиція селян одностайна – в нашому селі не має місця для підприємства, яке труїть довкілля та людей.

Наші вимоги:

  1. Вимагаємо для вирішення проблеми по закриттю протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро» групи компаній «Кернел», який знаходиться в с. Лазірки  Оржицького району зустріч 13 березня 2017 року в селі Лазірки, Оржицького району з:
  • головою Полтавської ОДА Головком Валерієм Анатолійовичем.
  • директором департаменту екології та природних ресурсів Полтаської ОДА.

- Начальником державної екологічної інспекції у Полтавській області.

 - Начальником державної архітектурної будівельної інспекції Полтавської області.

- Прокурором Полтавської області.

- Начальником поліції Полтавської області.

В разі не виконання наших вимоги після 13-00 год  ми будемо змушені чекати керівників на 170 кілометрі траси Харків – Київ на зупинці  села Лазірки, Оржицького району. 

Такожсільський голова Олександр Ковальов повідідомив, що мирна акція протесту триває третій день і громаде не збирається розходитися до вирішення проблемим, та закликав владу все ж таки почути людей та допомогти. 

 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *