Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лазірківська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 25155554) був реорганізований і увійшов до складу Новооржицької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Громадські слухання в Лазірках

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЛАЗІРКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

02 березня 2017 року в селі лазірки відбулися громадські слухання по питанню «Роботи протруювального цеху насіннєвого заводу СТОВ «Вишневе Агро», який знаходиться за адресою: с. Лазірки, вул.. Центральна,79. Оржицького району, Полтавської області» Громадські слухання відбулися за участі народного депутата України Андрія Лозового, депутата Полтавської обласної ради Руслана Ляшка,голови Оржицької РДА Володимира Козини,першого заступника Оржицької РДА Володимира Іванова.На слуханні зареєстровано 329 осіб - жителів с. Лазірки.

Всіх об’єднала єдина мета: заборонити протруювати зерно на території села. Адже поряд з цехом живуть люди, які постійно вдихають випари отрутохімікатів. Як наслідок, зросла кількість хвороб, що пов’язані з органами дихання та онкологічних захворювань.

Головуючим на слуханнях обрали Олександра Ковальова – Лазірківського сільського голову. Свої думки та пропозиції щодо шляхів вирішення конфлікту між громадою та місцевим зернообробним підприємством висловили сільський голова Олександр Ковальов, голова районної ради Володимир Козина, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Іванов, представники від громадськості. Підтримку на обласному та державному рівнях громаді пообіцяли народний депутат України Андрій Лозовий, депутат Полтавської обласної ради Руслан Ляшко.

За результатами обговорення одноголосно було ухвалено рішення:

1. Протокол №1 від 18.02.2014 року та рішення № 1від 18.02.2014 року громадських слухань жителів Лазірківської сільської ради вважати не дійсними та вважати таким, що суперечить інтересам громади і прийняте з порушенням порядку.

2. Здійснити демонтаж протруювального цеху та складів з подальшим винесенням його за межі земель Лазірківської сільської ради.Сільському голові О.О.Ковальову повідомити про дане рішення керівникам СТОВ «Вишневе Агро» та керівникам групи компаній «Кернел», обласним та районним правоохоронним органам, керівникам обласних та районих рад та адміністрацій.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань навколишнього середовища, екології та благоустрою.

Всі матеріали громадських слухань будуть направлені відповідним органам для обов’язкового розгляду й реагування, а також представникам агропромислової компанії «КЕРНЕЛ», які, на жаль, не з’явилися на слухання.Рішення громадських слухань в подальшому буде внесено на розгляд сесії місцевого органу самоврядування та оприлюднене в засобах масової інформації. Сподіватимемось, що конфлікт між сторонами вирішиться на користь громади.

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *